Daniel Mestre i Dalmau (Igualada, 1973), va iniciar els estudis musicals a la seva ciutat i posteriorment a l’Escolania de Montserrat i als conservatoris de Badalona i de Barcelona (violí i piano).

Paral·lelament va estudiar cant i música de cambra i es va llicenciar en Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona. Va assistir a cursos de direcció coral amb Pierre Cao i Lászlo Heltay i de direcció orquestral amb Antoni Ros-Marbà.

El 1997 va traslladar-se a Viena on estudià direcció al Konservatorium der Stadt Wien amb els professors Reinhard Schwarz i Georg Mark. Es va graduar amb les màximes qualificacions dirigint al Konzerthaus vienès l’Orquestra Simfònica de Bratislava, amb obres d’Elgar i Montsalvatge. A Viena va dirigir diverses formacions corals i instrumentals i és membre de l’Arnold Schoenberg Chor, amb el qual participa com a assistent de direcció en diverses produccions. El van convidar a dirigir l’European Youth Singers a Praga, la Camerata Musica Wien a Àustria i va ser fundador el Cor Exaudio i la Camerata Gaudí, amb qui actua en diversos festivals de Catalunya.

L’any 2002 a Sud-Àfrica, assumeix la direcció del Cape Town Opera Chorus. On debuta com a director d’òpera amb La Traviata i dirigeix diversos concerts simfònics al capdavant de la Cape Philharmonic Orchestra. També va participar com a assistent de direcció a la històrica producció de Fidelio a la presó de Nelson Mandela a Robben Island i ha estat invitat a formar part del jurat en diversos concursos corals a Ciutat del Cap, Pretòria i Durban.

La temporada 2004-2005 intervé com a director assistent a diverses produccions del Gran Teatre del Liceu i hi torna recentment amb La Bohème i en la Temporada 2016-17 amb Il Trovatore. Des del 2005 és professor de música de cambra i dirigeix regularment el Cor, l’Orquestra de Cambra i l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior del Liceu i és el director musical de la seva Jove Companyia d’Òpera, amb la qual dirigeix òperes de Salieri, Mozart, Bizet, Von Suppé, Toldrà, Donizetti, Puccini, Menotti i Rossini.

Ha estat director titular de la Jove Orquestra Simfònica Gèrminans (2004- 2006), director assistent del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (2005-2011), director titular del Coro de la Orquesta Ciudad de Granada (2005-2012) i des de la temporada 2013-14 de la Coral Càrmina.

Actualment és professor de direcció, percepció auditiva i director musical del Taller d’Òpera de l’Escola Superior de Música de Catalunya, on ha dirigit produccions d’òperes de Mozart, Britten i Donizetti, i en la recuperació històrica de l’òpera “Titaina” d’Enric Morera al TNC. També ha dirigit el seu Conjunt del s. XX i l’Orquestra Simfònica.

És convidat a dirigir en diverses ocasions l’Orquesta Ciudad de Granada a l’Auditorio Manuel de Falla, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i l’Orquestra Terrassa 48 al Palau de la Música Catalana o darrerament l’Orquestra Simfònica Camerata XXI, l’Orquestra de Girona o l’Orquestra Barroca Catalana, entre altres cors i orquestres, o en les temporades d’òpera del Teatre Principal de Palma i el Teatre Principal de Maó.

Cal destacar també el seu debut al capdavant de la Cobla Mediterrània al Festival Pau Casals i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Percussions de Barcelona a l’Auditori de Barcelona i al Festival de la Porta Ferrada.

També és convidat a participar com a director en diversos cursos i festivals nacionals i internacionals, com el Curs Internacional de Música de Cervera, el Festival Internacional de Cant Coral de Barcelona o el Festival Europa Cantat a Torí (Itàlia) i Pécs (Hongria) o darrerament a Buenos Aires (Argentina).

Ha enregistrat un CD per a Columna Música amb el Cor de Cambra Fòrum Vocal, del qual n’ha estat director titular. També ha gravat per a les ràdios austríaca i sud-africana i per a RNE-Radio Clásica i Catalunya Música.