Josep Miquel Mindán Seuba, nascut a Igualada el 28 d’Octubre de 1983, inicià els seus estudis musicals a l’Escola de Música d’Igualada a l’edat de cinc anys. Posteriorment, realitzà una diplomatura com a mestre especialitzat en educació musical a la UAB. Ha estudiat direcció coral a l’ESMUC. En aquest període ha treballat amb: Mireia Barrera, Josep Vila i Johan Duijck. L’any 2008 inicia els estudis de direcció al Wien Konservatorium Privat Universität de Viena on ha treballat amb Georg Mark, David Aronson i Guido Mancusi. Completà la seva formació amb Masterclass de Pier Cao, Jordi Mora, Antoni Ros Marbà, Alexander Joel i Manuel Hernàndez Silva.

Ha estat director de cor per a les produccions: Le Nozze di Figaro 2008, Die Zauber Flöte 2009, Suor Angelica 2010 i Dialogue des Carmelites 2011. La clausura dels seus estudis a Viena es realitzà el 14 de Maig de 2012 amb un concert a la Radiokulturhaus amb l’orquestra Slowakisches Philarmonie on obté les màximes qualificacions.

Ha dirigit, entre d’altres l’Orquestra Simfònica del Vallès, la Orquestra Ciudad de Elche, la Orquestra del Wien Konservatorium Privat Universität, la Slowakisches Philarmonie, l’Orquestra de Girona, la Wiener Tonkunsvereingung, el Neues Atelier Wien, l’orquestra del Reial Cercle artístic de Barcelona i la OTEM (Orquestra Terres de Marca) amb la qual manté una estreta relació professional. En el camp coral ha dirigit el Wiener KammerChor en qualitat d’assistent, el Cor Anton Bruckner de Barcelona, el Cor de noies EXAUDIO, Choram Publico de Viena o el Cor Albada de l’agrupació Cor Madrigal.

En l’actualitat és director musical de la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia, dirigeix les orquestres i cors de l’escola municipal de música de Mollerussa, el cor Contrapunto Vocale i és assistent de Xavier Puig al cor Ginesta. També treballa com a director convidat amb diverses formacions orquestrals tant al nostre país com a l’estranger